Solitaire

SolitaireSolitaire Je favoriete Solitaire kaartspel in de klassieke uitvoering. Speel Solitaire gratis zolang je wilt of doe mee en win een mooie geldprijs.

Speluitleg Solitaire

Delen van de Speelkaarten

De speelkaarten worden automatisch gedeeld bij Solitaire. De 7 kolommen worden gevuld, waarvan alleen de bovenste speelkaarten worden getoond. De overige speelkaarten komen links bovenaan te liggen op de afnamestapel. De vier sorteerstapels blijven leeg.

Speelkaarten sorteren bij Solitaire

Speelkaarten bij SolitaieMaak 2 soorten stapels speelkaarten bij Solitaire: kolommen en gesorteerde stapels. Iedere zichtbare speelkaart in een van de kolommen kan gebruikt worden in het Solitaire spel. De sorteerstapels vorm je door de speelkaarten in oplopende volgorde neer te leggen, beginnend met een Aas. Deze speelkaarten sorteer je op soort en kleur; Schoppen Aas, Schoppen twee etc. De kolommen vorm je door de speelkaarten in aflopende volgorde, afgewisseld; zwarte zeven, rode zes, zwarte vijf enzovoorts neer te leggen.

Klik bij Solitaire voor een nieuwe speelkaart op de bovenste speelkaart van de speelstapel. Begin met het verplaatsen van alle Azen naar de sorteerstapels en het combineren van speelkaart kolommen om zoveel mogelijk dichte speelkaarten te openen, vóórdat je speelkaarten uit de speelstapel gebruikt.

Speelkaarten en speelkaart kolommen verplaatsen

Voor het verplaatsen van een speelkaart naar de sorteerstapels bij Solitaire klik je op de speelkaart en sleep je deze speelkaart naar de gewenste positie. De speelkaart zal dan automatisch op de juiste sorteerstapel geplaatst worden.

Om een kolom of gedeelte van een kolom te verplaatsen, klik je op de hoogste speelkaart die je wilt verplaatsen en sleep je deze naar de andere kolom. Indien er een kolom leeg is, kun je hier alleen een Heer of een kolom beginnend met een Heer plaatsen.

Om een dichte speelkaart in een van de kaartkolommen te kunnen spelen, zul je deze eerst vrij moeten maken. Dit kan door de open speelkaarten naar een sorteerstapel of andere speelkaart kolom te verplaatsen of een positie voor een speelkaart kolom vrij te maken. Veel plezier met Solitaire!

 

Klik hier om Solitaire te spelen

Solitaire speel je ook bij Speel Solitaire.nl of Speel Patience.nl