Spider Solitaire

Spider SolitaireSpider Solitaire – Maak reeksen van Heer tot Aas met dezelfde kleur bij Spider Solitaire, het leuke Spider kaartspel. Speel het onbeperkt gratis of win mooie geldprijzen met Spider Solitaire.

Speluitleg Spider Solitaire

Maak bij Spider Solitaire zoveel mogelijk aflopende series speelkaarten van dezelfde soort (Ruiten of Klaver).

Werking

In het Spider Solitaire spel bevinden zich 104 speelkaarten.

Spider Solitaire Speelkaarten reeks

Het Spider Solitaire speelveld bestaat uit 10 kolommen met speelkaarten. Bij aanvang van het spel liggen er op elke kolom al stapeltjes speelkaarten, waarvan de bovenste speelkaart is omgedraaid. Dit zijn er in totaal 44. De overige 60 speelkaarten liggen linksboven op de afnamestapel. De 8 sorteerstapels – boven in beeld – zijn nog leeg.

De bedoeling is om alle speelkaarten in het spel in series te sorteren. Zodra een complete serie van dezelfde kaartsoort is gevormd (aflopend van Heer tot Aas) zullen de speelkaarten in deze serie automatisch naar een sorteerstapel worden verplaatst.

Sorteren van Kaarten

Iedere zichtbare Spider Solitaire speelkaart in een van de kolommen kan worden gebruikt. Je kunt een serie in de kolo vormen door speelkaarten van dezelfde soort in aflopende volgorde te sorteren. Dus bijvoorbeeld een Klaver9 op een Klaver 10 en zo verder. Probeer zoveel mogelijk speelkaarten te sorteren voor je nieuwe speelkaarten pakt!

Opeenvolgende reeks kaarten

Het is ook mogelijk om een lagere speelkaart op een andere kleur te leggen. Bijvoorbeeld een Ruiten5 op een Klaver6. Klik voor nieuwe speelkaarten op de afnamestapel linksboven. Onderaan elke kolom zal dan een nieuwe speelkaart worden geplaatst. Je kunt 6 keer nieuwe speelkaarten pakken.

Kaarten en Kaartkolommen verplaatsen

Om in Spider Solitaire een speelkaart te verplaatsen, klik en sleep je de speelkaart naar de juiste positie. Om een serie van kolom te verplaatsen klik je op de hoogste speelkaart die je wilt verplaatsen en sleep je deze naar de andere kolom. Indien een kolom leeg is kun je hier alleen een Heer of een serie beginnend met een Heer plaatsen.

Het is niet mogelijk een serie kaarten  met verschillende kaartsoorten te verplaatsen!

Omgedraaide Spider Solitaire speelkaarten kun je vrijspelen door de bovenliggende speelkaarten te verplaatsen of zodra er zich een bovenliggende serie is weggespeeld naar een sorteerstapel.

Puntentelling Spider Solitaire

Voor elke dichte speelkaart die je omdraait krijg je 20 punten.

 

Speel Spider Solitaire

 

Spider Solitaire speel je ook bij Spider Solitaire.nl