Dominos

DominosDominos – Speel domino zoals de oude Inca's het deden! Speel al je dominostenen weg en scoor zoveel mogelijk punten.

Speluitleg Dominos

Speel zo snel mogelijk al je dominos stenen weg. Punten scoor je door je stenen op het speelveld te plaatsen. Let op: als je er in slaagt alle zichtbare stenen weg te spelen, dan verdien je extra punten.

In het spel bevinden zich 21 dominostenen. Elke steen heeft 2 helften met een bepaald aantal ogen. Het aantal ogen varieert van 0 tot 6. Er is van elke cijfercombinatie maar 1 steen, dus geen enkele steen is hetzelfde.

Het dominos speelveld is bij aanvang van het spel leeg. Je begint met 7 stenen die onder het speelveld liggen. Door een steen op het veld te leggen begint het spel.

Extra stenen kunnen worden aangelegd als de waarde van een helft van de nieuwe steen overeenkomt met een helft van een van de uiteindes van een steen op het speelveld. Als het niet mogelijk is een steen op het speelveld te plaatsen, dan krijg je automatisch meer stenen, tot je weer een steen in het speelveld kunt plaatsen.

Een dubbele steen (een steen waarbij beide helften dezelfde waarde hebben) komt bij het plaatsen dwars te liggen. Hierdoor is het mogelijk om aan beide helften van deze steen aan te leggen.

Punten Scoren
Voor elke dominos steen die je in het speelveld plaatst krijg je punten. Je krijgt net zoveel punten als het aantal ogen op de steen.

Als je erin slaagt alle zichtbare stenen weg te spelen verdien je extra punten. Dit zijn 10 punten per steen die nog niet in het spel zitten en op de stapel aan de linkerkant liggen.

Bonuspunten Dominos
In het dominos speelveld liggen 5 goudmijnen verborgen. Als je hier een steen op plaatst, verdien je 20 maal de waarde van deze steen!