FourFourteen

Four FourteenFour Fourteen – Maak combo’s van speelkaarten tot een waarde van 14 met het spannende kaartspel Four Fourteen. Verwijder zo alle kaarten in alle richtingen van de pyramide en de rode loper wordt voor je uitgerold! Hoe langer je speelt, hoe vaker je zult zien dat er veel combinaties zijn die 14 punten waard zijn. Ook een combinatie van 4 gelijke kaarten levert je punten op.

 Uitleg Four Fourteen

Bij het kaartspel Four Fourteen moet je die speelkaarten bij elkaar vinden die een samen een waarde hebben van 14 punten. Je verdient punten voor de vier kanten op het speelveld waar je de kaarten helemaal van wegspeelt. Maak je een combinatie met kaarten van meer kanten, verdien je meer punten.

Four Fourteen - Vind de Speelkaarten en tel tot 14!

Alle kaarten vertegenwoordigen de waarde van het getal dat op de desbetreffende kaarten staat, behalve de koning, de vrouw en de boer die respectievelijk 13, 12 en 11 punten waard zijn. Een aas is 1 punt waard.

Wanneer je een combinatie hebt gemaakt, zullen de onderliggende kaarten van de geselecteerde zijde(n) zichtbaar worden gemaakt. Met de vrij gekomen kaarten kun je nieuwe combinaties maken. Je kunt ook gebruik maken van de kaarten stapel om een combinatie te maken.

Je kunt ook een combinatie maken van 4 kaarten met een gelijke waarde, bijvoorbeeld 4 Vrouwen, 4 tienen of 4 Heren.

Combinatie 2 bij Four Fourteen: 4 Gelijke

Puntentelling Four Fourteen

Wanneer je bij Four Fourteen een combinatie maakt krijg je punten voor de kanten waar je de kaarten wegspeelt.Speel een kant van Four Fourteen leeg voor 400 punten

  • Combinatie over 1 kant = 1 x 10 = 10 punten
  • Combinatie over 2 kanten = 2 x 20 = 40 punten
  • Combinatie over 3 kanten = 3 x 30 = 90 punten

Wanneer je een combinatie maakt met 4 kaarten van dezelfde waarde krijg je voor elke kaart 40 punten extra.

Voor elke kant van de pyramide die je leeg speelt krijg je 400 punten. Wanneer je de hele pyramide leeg speelt krijg je 100 punten voor elke kaart in de gesloten stapel.

Bonusspel

Wanneer je for Real speelt kun je door voldoende bonussterren te verzamelen het bonusspel spelen. Daar kun je extra credits mee winnen.

 

Klik hier om Four Fourteen te spelen

Four Fourteen speel je ook bij Four Fourteen.nl!