Sign Escape Room

Sign - EscapeRoomJe bent in een kamer en je kunt er niet uit… Of wel? Sign is een leuk en gratis Flash remade help-ik-kan-er-niet-uit spel van Neutral. Je vindt van deze maker nog een heleboel andere ontsnapspellen op Quizzen, de een wat moeilijker dan de ander. Even een hint; Sign heeft meerdere uitgangen, 2 wel te verstaan en je kunt hem in de eenvoudige en moeilijke modus spelen. Wel even pen en papier bij de hand houden voor de puzzels of de walkthrough kijken als je er echt niet uitkomt.

Scrabble Original

Scrabble Original Wie heeft er niet eens Wordfeud gespeeld op zijn mobiel of tablet? Voor de echte quiz- en spelletjes fanaten kan het originele Scrabble spel dan ook niet ontbreken. Maak de langste woorden met de hoogste woordwaarden en leg slim nieuwe woorden aan om dit leuke woordspel te winnen.

Ben je echt heel goed? Organiseer dan eens een eigen scrabble kampioenschap thuis aan de keukentafel of meld je aan bij de Scrabblebond voor de Nederlandse Scrabble Kampioenschappen 🙂

Lees verder

Tower of Chicks

Tower of Chicks PuzzelTower of Chicks Voor iedereen die vroeger wel eens De Wolf, de Geit en de Kool heeft gespeeld is hier Tower of Chicks. Hoe krijg je in vredesnaam de toren met steeds kleiner wordende kuikentjes met zo min mogelijk moves in het nest? Leuke point&click puzzel als voorbereiding op het andere ‘Hoe kom ik in hemelsnaam uit deze kamer’ spel te moeilijk, oefen dan eerst met de wat eenvoudigere Mini Room Escape. Zoek tussen het kinderspeelgoed, de meubels en de wanden naar aanwijzingen om de uitgang te vinden.

Mini Escape Room

Mini escape roomMini Escape room Je bent in een kamer en je kunt er niet uit… Zoek naar aanknopingspunten en objecten in elke hoek van de kamer, achter het meubilair en tussen de diverse voorwerpen. Vind je een object, dan kun je deze bekijken met het vergrootglas in de Inventaris aan de rechterzijde van het spel. Gebruik het vaak, het kan een grote hulp zijn bij het oplossen van de vele puzzels en vinden van een uitweg.

Denksport Puzzelboeken

Wie puzzelen zegt, zegt Denksport. Puzzelen is in Nederland enorm populair! Bijna driekwart van de Nederlanders doet wel eens een puzzeltje; van sudoku tot kruiswoordpuzzel en Zweedse puzzel tot cryptogram.

Denksport heeft ze allemaal én in meerdere moeilijkheidsgraden, zowel online als prijspuzzel in een van de vele puzzelboeken, inclusief de speciale ultradikke uitgaven met elke een eigen thema. Voor slechtzienden zijn er de speciale Groot letter puzzelboeken.

Puzzel mee, want het assortiment puzzelboekjes online is een stuk groter dan dat in de winkel!

Lees verder

Vierkanten Puzzel

Vierkantjes puzzel Vierkante Puzzel Het lijkt een makkie, maar kun jij uitvinden hoeveel vierkanten verscholen zitten in dit plaatje? Het zijn er meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Klik op voor een grotere afbeelding, Hier vind je de oplossing.

Seiklus

Seiklus Platform GameSeiklus is een lief en heerlijk retro vormgegeven adventure spel waar je al puzzelend je weg moet vinden. Het is gratis te downloaden voor Windows (geen installatie nodig) via deze link. De aansprekende animaties en puzzels zullen nog altijd je hart stelen! Leuk: diverse fans hebben, geïnspireerd door de vormgeving van Seiklus, hun eigen tekeningen gemaakt.

Het verhaal: Een mannetje is door motorpech op een eenzame meteoriet geland en tijdens de crash gescheiden van zijn geliefde. Om haar terug te vinden moet hij driftig op zoek naar een aantal artefacten die hem kunnen helpen naar haar terug te keren. Na de vreemde wereld waar hij terecht gekomen is te hebben uitgepluisd vindt hij de weg naar boven voor het laatste artefact vinden en de weg terug naar haar.