Pub Quiz

In Groot-Brittannië al jarenlang een hit in de plaatselijke pub en vooral tijdens de coronatijd hier in korte tijd populair geworden: de PubQuiz. Samen een drankje drinken en onder het genot van een bitterbal en borrelnoot je algemene ontwikkeling testen met een pubquiz in je eigen café of – ook gezellig! – online thuis. Speel je eigen pubquiz met de diverse bordspellen of stel er zelf eentje samen met de pubquizboeken.

Quiz teams

Gerrie is van de geschiedenis, Willem weet alles van watersport, Nanette van de natuur en Ferdinand zit diep in de Formule1; hoe jij je Quizteam samenstelt hangt helemaal samen met de kennis van elke speler. Om aan een pubquiz mee te doen moet je met recht een teamspeler zijn! Is jullie kennis niet hemelsbreed, kies dan voor een van de pubquizzen over een specifiek onderwerp als een wetenschapsquiz, geschiedenisquizzen of een voetbalquiz.

Cryptogrammen

Cryptogram - de moeder van allebreinbrekerVoor de echte breinbreekfanaten onder ons is er de moeder van alle puzzels: het Cryptogram! Door de verborgen betekenis(sen) van woorden te doorzien en samen te voegen tot een nieuw woord kun je de cryptische aanwijzingen van elk cryptogram doorgronden. Als het je lukt natuurlijk! Bij het AD speel je gratis het Dagelijkse Cryptogram en kom je er helemaal niet uit, dan kan Cryptolink je neus misschien wel de goede kant opkrijgen.

Lees verder

Raad de Reclame Quiz

Raad de Reclame Quiz

Iedereen kent ze wel de Gouden Loeki winnaars van de afgelopen jaren. De muziekjes van Centraal Beheer, Planet Internet en Amstel. Dit zijn maar een paar namen uit het rijtje van winnaars. Weet jij nog in welke auto je iedereen uitlachte? Of voor welk theemerk Martine Bijl reclame maakte? Of bij welk meisje je nooit ‘een cent te veel’ betaalde? Test je reclamekennis en geniet van een tijdreis langs Nederlandse reclameklassiekers.

Trivial Pursuit

Trivial PursuitTrivial Pursuit Familie Je moet er maar op komen! Het wereldberoemde vraag- en antwoordspel met eigentijdse vragen op zes verschillende kennisgebieden, zoals geschiedenis, sport, cultuur en amusement. Voor het hele gezin heeft Trivial Pursuit iets heel bijzonders gemaakt: om iedereen een eerlijke kans te geven, zijn er verschillende kaartsets voor kinderen en voor volwassenen met voor elk actuele vragen en antwoorden. Speel met deze Trivial Pursuit Familie Editie met zijn tweeën, met het hele gezin of zelfs in grote teams.

Lees verder

Test je Geheugen bij de Universiteit van Amsterdam

Grijze cellen Speel mee op de Geheugen website van de Universiteit van Amsterdam en test door het doen van diverse opdrachten je grijze cellen met geheugentests, cijferpuzzels en lettertests. Was de uitslag toch een tikkie bedroevend? Geen nood, op de UVA site vind je ook een Online Geheugenverbeteringscursus en een heleboel informatie over het onderzoek van de Uva over de werking van je hersens en het geheugen.

De Grote Geschiedenis Quiz

De Grote Geschiedenis QuizDe Grote Geschiedenis Quiz Het is bijna tijd voor de voorronde van de jaarlijkse Grote Geschiedenis Quiz! Wat hielp tegen de Boterberg? Hoe ving je in de Gouden Eeuw een reiger? En wat deed de KGB om aan spionnen te komen? De klassieke geschiedenisquiz wordt dit jaar gespeeld in de prachtige stijlkamers van het Muiderslot. Ferry Mingelen, Jeltje van Nieuwenhoven, Pieter van der Wielen en Jean-Marc van Tol strijden samen met een winnaar van de voorronde om de historische eer. Het kasteel vormt het vertrekpunt voor vragen die uitwaaieren door de wereldgeschiedenis, ondersteund door fijne beelden uit het archief.

Nationale WetenschapsQuiz

Nationale WetenschapsquizNationale Wetenschapsquiz Pijnig je hersenen op de vragen van de Nationale Wetenschapsquiz. Bekijk de uitgezonden afleveringen, of duik het archief in en beantwoord vragen uit alle 25 jaar quizzen van 1999 tot heden. Na afloop krijg van de quiz krijg je een overzicht van je goede en slechte antwoorden plus een uitleg waarom een bepaald antwoord het juiste is.